Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

majales

8. 9. 2011 9:30
Izrael

Nechápu, proč se v případě konfliktu Palestiny a Izraele směšují dvě věci. Židé, jejich kultura a náboženství a politika státu Izrael. Jedno můžete milovat a s tím druhým nesouhlasit a přesto jste označen za antisemitu. Židovská kultura je úchvatná a hodná obdivu, zanechala a zanechává ve světě a i u nás nesmazatelnou stopu, ovšem politika státu Izrael, její vojenské akce a mezinárodně osouzené incidenty jsou minimálně předmětem na debatu. Izrael se dopustil jednoho velkého podvodu. V roce 1967 kdy obsadil West Bank s Východním Jeruzalémem a Gazu tato území neanektoval, ale začal na nich vytvářet osady, které narušují územní celistvost. Kdyby tato území anektoval, museli by podle mezinárodního práva palestinci volební právo a to by hodně zahýbalo s politickou situací v zemi.

1 0
možnosti

Dr No

8. 9. 2011 10:04
Re: Izrael

Izrael je od okamžiku svého založení ve válce a bojuje doslova o přežití. Zkusil si někdo z těch, kteří jej stále kritizují a vyčítají mu postup proti jeho nepřátelům, co by asi následovalo, kdyby v této válce prohrál? Myslím že by pak hodně vybledla vzpomínka na nacistické koncentrační tábory a plynové komory. A taky se dá předpovědět, jak by se zachovala OSN a ostatní, co mají takovou starost o humánní zacházení s takzvanými Palestinci - nehnuli by pro občany Izraele ani prstem ....

0 0
možnosti

Michaell

8. 9. 2011 9:21
Není v seznamu

Podporuje tuto akci také R.Poch,nebo má zástupce?

0 0
možnosti

jendazmoravy

8. 9. 2011 8:59
Připomínáte mi Ludvíka XIV!

Nevím, o čem byl Váš blog a jak je možno v diskusi napadat Izrael. Ale budiž.

Já to beru tak, že Židé si stát Izrael vybudovali a si ho i ochrání. To je jejich věc. Ale nechápu, proč by kvůli tomu měli i ne-Židé povinně jásat.

0 0
možnosti

Martin V2

8. 9. 2011 9:02
Re: Připomínáte mi Ludvíka XIV!

Uznávám, že původní blog byl zmatečný a celkově podivný, ale že by se tam psalo, že má někdo povinně jásat, to jsem si fakt nevšiml.

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 996x
Za každou depresí se skrývá humor! N. K.

Seznam rubrik